Bondora

Oletko kiinnostunut vertaislainaamisesta? Kun otat vertaislainan, et lainaa rahoitusyhtiöltä, vaan toisilta yksityisiltä henkilöiltä. Sijoittajien ja lainaajien välissä toimii vertaislainayritys, joka hoitaa maksuliikenteen ja saattaa luoton tarjoajat ja tarvitsijat yhteen.

Vertaislainaaminen on Suomessa vielä melko uusi ilmiö, vaikka muutamia vertaislainapalveluita Suomen lainamarkkinoilla jo toimiikin. Tuore tulokas on Bondora, joka aloitti lainojen tarjoamisen suomalaisille kesällä 2013. Kyseessä ei kuitenkaan ole uusi yritys, sillä kotimaassaan Virossa isePankur on toiminut jo vuodesta 2008. Sijoittajia palvelussa on mukana lähes 30 Euroopan maasta.

Bondoran vertaislaina voi olla ratkaisu varsin monenlaisiin rahoitustarpeisiin. Jopa 10 000 euron suuruisen lainan voi saada. Toisaalta palvelun kautta voi hakea myös hyvin pieniä, pikavipin kaltaisia lainoja, sillä pienin mahdollinen lainasumma on 100 euroa.

Vertaislainassa toimintaperiaatteena on, että lainaa tarvitseva jättää hakemuksen ja sijoittajat päättävät itse, kenelle lainaavat. Kumpikin osapuoli kilpailee korolla. Lainaajan mahdollisuudet saada luottosumma kasaan ovat sitä suuremmat, mitä korkeampaa korkoa hän on valmis maksamaan, ja sijoittajat puolestaan pääsevät mukaan lainoihin sitä todennäköisemmin, mitä matalammalla korolla he suostuvat lainaamaan.

Keskimääräinen lainan korko on Bondoran mukaan 20 prosenttia vuodessa. Lainahakemusta täyttäessään hakija voi tarjota koroksi 6 – 49 prosenttia.

Lainaa voi hakea joko tavoitteena saada luotto tilille mahdollisimman nopeasti tai mahdollisimman edullisella korolla. Ensimmäinen vaihtoehto tarkoittaa, että laina maksetaan heti, kun sijoituksista on kertynyt asiakkaan toivoma summa lainaa. Toinen vaihtoehto taas merkitsee, että lainahakemus pidetään avoinna ennalta sovitun ajan. Tänä aikana sijoituksia voi tulla yli pyydetyn lainasumman, mutta isePankurin järjestelmä poimii lainaajiksi ne sijoittajat, jotka tarjoavat halvinta korkoa.

Bondoran lainahakemussivulta löytyy laskuri, jolla on mahdollista vertailla eri lainasummien, maksuaikojen ja korkoprosenttien vaikutusta kuukausilyhennyksen kokoon. Maksuaikaa voi saada 1 – 60 kuukautta. Jos tavoitteena on saada lainaa 5000 euroa, maksuajaksi valitaan 24 kuukautta ja koroksi 20 prosenttia, yksittäinen kuukausierä olisi kooltaan 264,36 euroa. Yhteensä luotto ja luottokustannukset olisivat siis 6345 euroa.

Palvelussamme esiteltyjä lainapalveluita

  • lainaamo 1Lainaamo Lainaamon kautta saat kulutusluottoa jopa 20 000 euroa, mutta tarjolla on myös minimissään 500 euron pikavippejä ja muita pienempiä summia. Voit hakea lainaa verkkohakemuksella, kunhan […]
  • rahalaitos100 2Rahalaitos Rahalaitos kilpailuttaa lainoja puolestasi. Luottotarjousten hakeminen on ilmaista ja riskitöntä. Saamistasi huippuhyvistä lainatarjouksista voit valita juuri sinulle parhaiten sopivimman […]
  • easycredit fi 3Easycredit Eikö olisi mukava, jos sinulle olisi kertynyt säästöjä tilillesi pahan päivän varalle? Nykypäivän epävakaassa työtilanteessa tällainen kuitenkin jää vain haaveeksi useimmille […]
  • OstosrahaOstosraha Ostosraha on kulutusluottoja tarjoava lainapalvelu, josta saat 400-3000 euron lainat tilillesi jopa alle 15 minuutissa. Maksuaikaa lainoille on tarjolla 12-60 kuukautta.
  • BigbankBigbank Bigbankin lainatarjonnasta löytyvät 2000-20000€ lainat pitkällä maksuajalla. Lisäksi tyytyväisyystakuu on asiakkaan turvana. Tutustu lainatuotteisiin nyt.