Pikavippi 400€

Iskikö yllättävä rahapula ja tilillä on saldona pyöreä nolla? Tämä on tuttua meille kaikille jossakin vaiheessa elämää. Elämisen kustannukset nousevat jatkuvasti ja tähän jos tulee vielä yllättäviä rahanmenoaja (esimerkiksi jokin kodinkone hajoaa, auto hajoaa jne.) niin tällöin voi kyseeseen tulla hyvänä vaihtoehtona ottaa pikavippi.

400 euron pikavipillä saa jo mukavasti hankittua joustoa arjen rahatilanteeseen. Esimerkiksi vuokraa ei kannata jättää maksamatta huonon rahatilanteen vuoksi. Pienet muutaman satasen pikavipit ovat nykyään jo sen verran edullisia, että väliaikaisen rahapulan vuoksi ei kannata jäädä pulaan. Pikavippi on nopea ja helppo ratkaisu rahoittamaan arjen yllättävät menot.

Pienen muutaman sadan euron pikavipin saa vielä nykyäänkin ilman minkäänlaisia takaajia tai vakuuksia. Pikalainaa tarjoavat yritykset kuitenkin vaativat lainaa hakevilta henkilöiltä muutamia kohtia, jotka hakijoiden on täytettävä. Näitä ovat muun muassa vähintään 18-vuden ikä, Suomen kansalaisuus tai vähintään pysyvä asuinpaikka Suomessa. Useimmat lainantarjoajat vaativat lisäksi myös oman ja henkilökohtaisen matkapuhelinliittymän. Lainahakemuksen tekemiseen tarvitaan lisäksi myös henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Verkkopankkitunnuksia tarvitaan aina ensilainaa hakiessa. Verkkopankkitunnusten avulla tunnistaudutaan pikalainaa myöntävän lainapalvelun järjestelmään. Lisäksi lainaa hakevalla henkilöllä ei saa olla maksu- eikä luottotiedoissa merkintöjä ja raha-asiat on oltava muutoinkin moitteettomassa kunnossa.

400 euron pikkuvippi maksetaan useimmissa tapauksissa yhdellä kertaa takaisin. Takaisinmaksun summaan kuuluu pääoman lyhennys sekä korkokulut. Lisäksi jotkut lainafirmat voivat veloittaa erilaisia lainasta aiheutuvia tilinhoitokuluja, avausmaksuja tai nostopalkkioita. Näiden kanssa kannattaakin olla tarkkana, sillä pieneltä tuntuva korko voi olla jotain muuta mitä luulee kun siihen lisätään erilaisia palkkioita päälle. Vertaileminen siis ehdottomasti kannattaa, jo näinkin pienissä lainasummissa säästö saattaa olla huomattava.

Nykyään niin sanotun kertalainan sijaan suositaan erilaisia tililuottoja ja joustolimiittejä. Näiden etuna normaaliin kertalainaan on se, että lainaa on käytettävissä aina silloin kun sitä tarvitsee, mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Toisaalta jos lainaa tarvitsee vain yhden kerran, on kertalaina silloin huomattavasti parempi ja järkevämpi ratkaisu. Joustoluoton ottamisella kuitenkin on omat hyötynsä. Mikäli tiedät että tarvitset joustoa arjen raha-asioihin useasti, on siinä tapauksessa järkevää ottaa joustoluotto tyylinen ratkaisu.

Joustoluoton ottaessa voit määritellä maksimimäärän minkä verran joustoa on käytettävissäsi. Jos esimerkiksi otat 1000 euron luottotilin, voit nostaa siitä 400 euroa jolloin limiitistä on vielä 600 euroa nostamatta. Voit koska tahansa nosta tai olla nostamatta kyseisen lainasumman. Mikäli et koskaan nosta loppulainaa, maksat korkoa vain nostamastasi 400 euron summasta. Kun kyseinen summa on maksettu korkoineen kokonaan takaisin, on asiakkaalla käytettävissä jälleen koko 1000 euron limitti. Joustoluotot toimivat siis luottokortin tapaan.

Lisäksi joustoluottojen etuna on se, että takaisinmaksuaikataulun voi itse määritellä. Lainan voi maksaa joko kerralla tai pienissä kuukausittain maksettavissa erissä. Useimmiten pääomasta on kuitenkin lyhennettävä jokin minimisumma (esimerkiksi vähintään 10% tai 50€/kk) sekä tietysti korkokulut.

Myös joustolainoja harkittaessa kannattaa kiinnittää huomiota palvelussa oleviin muihin kuluihin korkokulujen lisäksi.

Muita vertailupalveluita: