Pikavippi 500€

500 euron pikavippi on nopea ja kätevä ratkaisu rahoittamaan arjen yllättävät rahamenot. 500 euron summalla saat sopivasti joustoa arjen pyörittämiseen. Kun äkillinen rahapula iskee, muutaman sadan euron pikkuvippi helpottaa tilannetta hetkessä.

500 sadan euron vippejä saa vielä nykyäänkin muutamista lainayrityksistä. Useimmiten käyttöön kuitenkin tarjotaan erilaisia luottolimiittejä tai joustoluottoja joista on mahdollista tehdä nostoja oman tarpeen mukaan.

Pikavippejä voi hakea yhä kymmenistä eri firmoista. Vippihakemus tehdään tekemällä aluksi tunnukset lainayrityksen kotisivuille. Tunnusten luonnin yhteydessä lainaa hakeva henkilö tunnistautuu järjestelmään lainantarjoajan vaatimalla tavalla, useimmiten omien henkilökohtaisten verkkopankkitunnusten avulla. Tunnistuksen yhteydessä asiakkaalle luodaan henkilökohtaiset tunnukset palveluun jonka avulla voi mm. jatkossa tehdä lisää nostoja ja tutkia omia avoimena olevia lainasaldoja ja muita tietoja.

Tunnistuksen yhteydessä lainantarjoaja tarkistaa hakemuksen ja suorittaa henkilö- ja luottotietojen tarkistuksen. Luottotiedot tarkistetaan esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy:n tietokannoista ja henkilötiedot väestötietojärjestelmästä. Kun kaikki on kunnossa eikä hakijalta löydy moitittavaa maksu- eikä luottotiedoista siirretään lainattu 500 euron asiakkaan pankkitilille jos kyseessä on normaali pikavippi. Tililuoton ollessa kyseessä ilmoitetaan asiakkaalle hyväksytystä lainahakemuksesta ja rahaa on nostettavissa asiakkaalle myönnettyyn luottorajaan saakka.

Pieniin vippisummiin hakijalta ei vaadita ikää täysi-ikäisyyttä enempää. Sen sijaan hakijalta on löydyttävä vakituinen asuinpaikka ja osoite Suomessa sekä henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset ja pankkitili. Lisäksi käytössä on oltava matkapuhelinliittymä.

Vipattu 500 euron summa maksetaan takaisin kuten luottosopimuksessa on sovittu. Perinteinen pikavippi maksetaan useimmiten kerralla takaisin esimerkiksi 30 päivän maksuajalla. Tällöin maksettavaksi tulee lainan pääoma sekä vipistä kertynyt korko.

Tililuotto otettaessa haetun ja käytetyn lainasumman voi maksaa takaisin oman aikataulun mukaan. Yleensä luototileissä on kuukausittainen minimilyhennys joka voi olla euromääräinen tai tietty prosenttiosuus laina pääomasta. Pääoman lyhennyksen lisäksi luotosta maksetaan korkoa. Lisäksi luottotileissä voi olla erilaisia muita maksuja korkojen lisäksi. Näitä voi olla muun muassa tilinhoitomaksu, tilin avausmaksu tai nostopalkkio. Jos asiakkaalle on myönnetty esimerkiksi 1000 euron tililuotto ja siitä on nostettu 500 euro käyttöön voi nostopalkkio olla olla esimerkiksi 10% eli 50 euroa. Tällöin lainattu kokonaissumma voikin olla 550 euroa. Tai vastaavasti jos lainasumma on 500 euroa ja nostopalkkiota tästä menee 50 euroa, jää asiakkaalle nostettavaksi vain 450 euroa. Käytäntöjä on erilaisia ja asia kannattaa selvittää kunkin vippifirman kohdalla erikseen.

500 euron tililuoton voi maksaa myös halutessaan kerralla koko summan takaisin. Ennen maksuaikataulua maksetuista lainoista ei tule asiakkaalle minkäänlaisia lisäkuluja.
Kun äkillinen rahapula iskee ja kuukausibudjetti on jo valmiiksi tiukalla, on muutaman satasen pikavippi varsin hyvä ratkaisu. Kun 500 euroa lainaa, kannattaa toki vertailla kuluja ja maksaa laina mahdollisimman pian pois. Mitä nopeammin lainan hoitaa pois, sitä edullisemmaksi se tulee. Liian tiukkaa maksuaikataulua ei kannata kuitenkaan ottaa ettei normaali arjen pyörittäminen vaikeudu.

Muita vertailupalveluita: